Wat is Biomedisch Onderzoek?

De gezondheid van mensen in de ontwikkelde delen van de wereld zoals Europa en de Verenigde Staten is de afgelopen 50 jaar spectaculair verbeterd. Mensen leven veel langer en vaak in betere gezondheid. Hoewel ook de grote economische bloei een belangrijke rol heeft gespeeld, zijn deze verbeteringen in de gezondheid vooral het gevolg van geneesmiddelen en vaccins, die in deze periode zijn ontwikkeld. Al deze medicijnen zijn ontwikkeld met behulp van wetenschappelijk onderzoek.

Dit historische bewijs vormt een zeer sterk argument om onze kennis te vergroten en nieuwe geneesmiddelen en vaccins te ontwikkelen voor ziekten die nog niet kunnen worden genezen of voorkomen. Biomedisch onderzoek vormt de basis voor de ontwikkeling van deze nieuwe medicijnen.

Met behulp van biomedisch onderzoek wordt de kennis ontwikkeld waaruit nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Biomedisch onderzoek zorgt ook voor de systemen waarop deze nieuwe ideeën kunnen worden getest om te controleren of ze werken. Het BPRC speelt een centrale rol bij het biomedisch onderzoek naar enkele van de ernstigste ziekten die bij mensen kunnen voorkomen.

Op het BPRC wordt momenteel onderzoek verricht om ziekten zoals AIDS, malaria, hepatitis, multiple sclerose en tuberculose te bestrijden. Het BPRC houdt zich ook bezig met medische problemen zoals transplantaatafstoting.

Het BPRC verricht geen onderzoek voor de ontwikkeling van cosmetica, recreatieve drugs of wapens, maar werkt aan de ontwikkeling van medicijnen tegen ernstige slopende en dodelijke ziekten bij de mens.