BPRC steunt de Parkinson Alliantie Nederland

13 Apr 2021 | Terug naar Nieuws, publicaties en jaarverslagen
Dutch

Image

 

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Deels heeft dit te maken met de toenemende vergrijzing. Maar ook in jongere leeftijdsgroepen is er toename. In 5% van de gevallen is er sprake van een erfelijke oorzaak, maar voor de overgrote meerderheid van de patiënten is de oorzaak onbekend. Om de strijd tegen Parkinson aan te gaan is samenwerking van belang.

De medicatie die momenteel beschikbaar is, richt zich vooral op de onderdrukking van de ziektesymptomen. Bijvoorbeeld dopaminevervangende middelen. Er is geen medicatie voor het stoppen en/of herstellen van de onderliggende schade. Daarom is onderzoek naar het ontstaan van de schade en effectieve medicatie en therapieën hard nodig.

Samenwerking

Op 11 april, Wereld Parkinson Dag, is de Parkinson Alliantie Nederland gelanceerd tijdens een speciale aflevering van Parkinson TV. Ook BPRC steunt de alliantie. Een van onze onderzoekers vertelt in deze aflevering (29m50s) over ons onderzoek. We hopen op mooie samenwerkingen die zullen bijdragen aan een toekomst zonder Parkinson.