‘Familiedag’ bij BPRC

06 Oct 2023 | Terug naar Nieuws, publicaties en jaarverslagen
Dutch

Image

 

Afgelopen weekend stonden bij BPRC de poorten open voor bezoekers. Familieleden, vrienden en bekenden van onze medewerkers kregen de kans om met eigen ogen te zien wat er bij BPRC gebeurt, hoe en waarom.

Het is langzamerhand een traditie geworden bij BPRC om eens in de paar jaar een familiedag te organiseren. Omdat het animo steeds zo groot is, is het inmiddels uitgegroeid tot een heel weekend. Gedurende twee dagen namen we familie, vrienden en kennissen mee in onze bijdrage aan een gezondere wereld.

Over het hele weekend gezien waren er 53 medewerkers en 140 bezoekers, verdeeld over vier dagdelen. Na een ontvangst met een kopje thee of koffie, gingen de groepen uiteen in een viertal rondleidingen.
 
We namen ze in kleine groepen mee naar ons malarialab waar ze konden zien hoe dit onderzoek intussen bijna geheel zonder apen kan. Ook maakten ze kennis met de geavanceerde technieken die we gebruiken, zoals PET-CT. Al wandelend langs de apenkolonies leerden ze meer over de verzorging maar ook over de samenstelling van de sociale groepen en over ons gedragsonderzoek.

De knowhow die we in de afgelopen decennia hebben opgedaan in voeding, koloniemanagement, huisvesting, verrijking, gedrag en training mag uniek in de wereld genoemd worden. En dat laten we graag zien.