Jonge onderzoekers laten van zich horen

05 Feb 2019 | Terug naar Nieuws, publicaties en jaarverslagen
Dutch

"This is Donald, he recently had an amazing holiday in the tropics. But shortly after he got back he felt ill and had to go to the hospital." Zo begint de animatiefilm, met een vrolijk deuntje, gemaakt door de PhD-studenten van het Marie Curie HONOURs-project, grotendeels gefinancierd door de EU.

Deze promovendi worden breed getraind met de bedoeling dat ze zich ontwikkelen tot experts op het gebied virusuitbraken bij mens en dier. Hun korte film (in het Engels) is vorige week online gepubliceerd. Het brengt op heel begrijpelijke wijze in beeld wat het project inhoudt en wat hun werk betekent voor de volksgezondheid. Een van die promovendi is de Hongaarse Kinga, werkzaam bij BPRC.

Vooraanstaande universiteiten, bedrijven en onderzoeksinstituten

HONOURs is een internationaal trainingsnetwerk, vernoemd naar de legendarische Franse onderzoekster Marie Curie. Doel van dit project is vijftien promovendi trainen in de verschillende aspecten van virusuitbraken. Het ‘consortium’ achter dit project (onder leiding van het AMC) bestaat uit tien vooraanstaande universiteiten, bedrijven en onderzoeksinstituten, waaronder BPRC, uit meerdere Europese landen: België, Duitsland, Nederland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.