Uitnodiging om mee te denken over proefdiervrije innovatie

27 Oct 2020 | Terug naar Nieuws, publicaties en jaarverslagen
Dutch

Image

 

Een dierproef vervangen door een proefdiervrij alternatief is geen gemakkelijke opdracht. Daarom organiseert BPRC een zogenaamde Helpathon. Goede ideeën komen immers vaak uit onverwachte hoek.

Helpathon? Wij moesten het ook even opzoeken maar de term ‘helpathon’ is geïnspireerd op het concept van de ‘hackathon’. Deelnemers met uiteenlopende expertises samenbrengen om 24 uur lang non-stop te brainstormen over een complex vraagstuk. Na afloop worden haalbare ideeën verder uitgewerkt.

Nederland als voorloper in proefdiervrije innovatie

Proefdiervrije technieken die proefdieren kunnen vervangen liggen niet op de plank, daar zijn nieuwe inzichten voor nodig. Om dit proces te versnellen is het platform Transitie Proefdiervrije Innovatie (TPI) opgericht. Zij bedachten de helpathon.

De BPRC-helpathon

Ook bij BPRC zijn we op zoek naar alternatieven voor de dierproeven die we doen. Daarom gaat de unit Alternatives van BPRC  nu een helpathon organiseren. Op 2 en 3  november welteverstaan. Wil jij meedenken over leveronderzoek, longonderzoek of hersenonderzoek? En heb je 24 uur van je tijd beschikbaar om met open vizier mee te denken over proefdiervrije innovaties? Schrijf je dan HIER in!

Online, maar wel real time!

Helaas maakt het coronavirus fysiek samenkomen op dit moment onmogelijk. De helpathon zal dan ook een hybride karakter hebben. Hierdoor is het zeer goed mogelijk om deze ‘virtueel’ bij te wonen. Online dus, maar wel real time!

De BPRC-helpathon wordt gesponsord door het Ministerie van LNV.

Meer informatie over helpathons vind je op www.transitieproefdiervrijeinnovatie.nl