Primaten weefselbank

De primaten weefselbank van BPRC is één van de grootste non-humane primaten weefselbanken in Europa. Het is opgezet volgens alle EU-regelgevingen in overeenstemming met richtlijn 2010/63/EG m.b.t. Protection of Animals Used for Scientific Purposes (bescherming van dieren die voor wetenschappelijke doeleinden worden gebruikt). De weefselbank voldoet aan de hoogste ethische normen, die worden afgewogen tegen de drie belangrijkste doelstellingen: vermindering, verfijning en vervanging (3V's).

Onze weefselbank biedt specimen van verschillende orgaansystemen met behulp van verschillende conserveringstechnieken. De specimen worden verstrekt aan onderzoeksinstellingen, universiteiten en biofarmaceutische bedrijven zowel binnen als buiten de EU.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: [email protected].


BPRC's Weefselbank bevat systematisch verzamelde specimen verkregen uit dieren van verschillende leeftijden en geslacht zoals:

  • Resusmakaken (Macaca mulatta)
  • Java-apen (Macaca fascicularis)
  • Marmosets - penseelaapjes (Callithrix jacchus)
  • Andere apensoorten

De bevroren en gefixeerde weefselcollecties zijn een waardevolle bron van klinisch en genetisch goed getypeerde post-mortem specimen, geschikt voor een breed scala wetenschappelijk onderzoek. Aangezien het post-mortem-interval meestal erg kort is, is een goede kwaliteit gegarandeerd van RNA en DNA, geëxtraheerd uit de monsters, hetgeen belangrijk is voor de authenticiteit van de uiteindelijke wetenschappelijke gegevens.

De primaten hersenbank maakt deel uit van de weefselbank van BPRC en bevat systematisch verzamelde monsters van niet-humane primaten van verschillend geslacht en leeftijd. Naast de hersenbank is er een verzameling hersenmonsters beheerd door Jinte Middeldorp; Afdelingshoofd Neurobiologie & Veroudering ([email protected]).

Wetenschappers die weefselmonsters aanvragen, zijn verplicht het Material Transfer Agreement (MTA) document te ondertekenen, waarmee onderzoekers verklaren zorgvuldig met het biologisch materiaal om te gaan. Het prepareren, conserveren en vervoeren van het gevraagde weefsel specimen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de aanvrager.

Weefsel aanvragen

Alle velden zijn verplicht

Terug naar BPRC Bio-bank