Een kijkje nemen bij BPRC

Image
Rondleiding op het scherm

Meer weten over hoe het bij BPRC is? Volg dan de digitale rondleiding, gewoon op het scherm.

 

Stichting BPRC heeft geen formele informatieplicht richting de maatschappij en ‘moet’ officieel niets, maar voelt wel de verantwoordelijkheid naar de samenleving om te laten zien wat we doen en waarom we dat doen. Daarom zet BPRC letterlijk en figuurlijk de poorten open voor belangstellenden, die informatie kunnen verkrijgen via verschillende wegen.

Poorten open

“Het is heel anders dan ik had gedacht”, is een veelgehoorde, positieve reactie van mensen die bij ons op bezoek zijn geweest. Van scholieren en politici die een rondleiding achter de rug hebben, buurtbewoners en familieleden die op een open dag zijn geweest tot journalisten en programmamakers die langskwamen voor een item.

BPRC heeft zelf de blik naar buiten gericht en gunt de buitenwereld ook een blik naar binnen. Niet alleen via de website en wetenschappelijke publicaties, maar juist ook via rondleidingen en open dagen. Bovendien staat BPRC de pers te woord bij actuele gebeurtenissen en stelt zich meewerkend op richting documentaire- en reportagemakers.

Open en transparant

BPRC is een open en transparante organisatie die zich in toenemende mate openstelt voor de media. De vernieuwde huisvesting draagt daar ook enorm aan bij. Die openheid blijkt ook uit de medewerking van werknemers aan de diverse mediaverzoeken van schrijvende pers en radio- en tv-programma’s (zoals het Jeugdjournaal). Directieleden, onderzoekers en dierverzorgers hebben ook met veel plezier meegewerkt aan documentaires zoals Vice en BBC.

Publiek

Op aanvraag (via e-mail) verzorgen wij rondleidingen voor scholen, studenten en andere belangstellende burgers. Veel verslagen van dit soort bezoeken zijn terug te vinden op het internet. Wij verwelkomen ook graag en vaak politici en andere beleidsmakers. Verder verzorgen wij op regelmatige tijden open dagen voor buurtbewoners en familieleden en kennissen van onze medewerkers. Op jaarbasis bezoeken ruim 600 mensen BPRC.

TO TOP ^ << HOME