• background

  Dodelijke ziektes bedreigen mensen over de hele wereld.
  Met ons onderzoek dragen wij bij aan de ontwikkeling van levensreddende geneesmiddelen.

   

   

  Meer over ons onderzoek

 • background

  Apen inzetten voor biomedisch onderzoek is zeker niet vanzelfsprekend.
  Integendeel. Dat gebeurt alleen bij het ontbreken van geschikte alternatieven.

   

   

  Hoe we onderzoek doen

 • background

  Iedereen wil minder dierproeven. Wij ook. Daarom doen wij uitgebreid onderzoek naar alternatieven en proefdiervrije technieken.
  Op basis van de principes vermindering, verfijning, vervanging.

   

   

  Onderzoek zonder dieren

welkom

Bekijk hier onze video's

Graag een kijkje nemen achter de schermen? Iedereen is van harte welkom bij BPRC. Naast een virtuele rondleiding kunt u andere video's over ons werk bekijken.

Lees verder

Image

Alternatieven & proefdiervrije technieken

Iedereen wil minder dierproeven. Wij ook. Onderzoek naar het ontwikkelen van alternatieven heeft bij BPRC dan ook de hoogste prioriteit.

Lees verder

Image

Vragen en antwoorden

Wij willen u graag zo helder mogelijk informeren over ons werk. Daarom hier onze antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Lees verder

Image

Nieuws & Publicaties

Hier leest u het laatste nieuws, recente publicaties en onze jaarverslagen. Zo blijft u op de hoogte van het onderzoek naar ernstige ziektes en de ontwikkeling van alternatieven voor dierproeven.

Lees verder

Image

Wat ons onderzoek oplevert

BPRC doet onderzoek om bekende ziektes te helpen bestrijden. Ondertussen werken wij met volle kracht aan de ontwikkeling van onderzoek zónder dierproeven.

Lees verder

Image

Waar we ons aan houden

Biomedisch onderzoek is gebonden aan tal van wetten en regels. Daar komt bij dat we zelf ook alles in het werk stellen met oog op diervriendelijke behandelingen.

Lees verder

Onze services

We zijn altijd op zoek naar manieren om kennis te delen en samen te werken. Of u nu van plan bent materiaal op te vragen uit onze Bio-bank, of behoefte heeft aan diagnostische services.

 

BPRC Bio-Bank

Vraag zeldzame en waardevolle primaatspecimens aan voor biomedisch onderzoek of conservatiestudies.


Lees verder
Diagnostiek

Onze services omvatten een groot aantal serologische tests en confirmatieve PCR-tests voor virusinfecties bij niet-menselijke primaten.


Lees verder
Conservatie Biologie

U kunt bij ons terecht voor genetische karakterisering van in gevangenschap levende en in het wild levende niet-menselijke primaten.


Lees verder
Samenwerkingen

Het wetenschappelijke programma van BPRC in combinatie met uitgebreide veterinaire en diergeneeskundige expertise biedt unieke mogelijkheden.


Lees verder